Novosti

“PUTEVIMA PERZIJE” – putopisno predavanje i promocija knjige Yasmin Dar

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin poziva Vas na Putopisno predavanje i promociju knjige „Putevima Perzije“ Jasmine Mehić umjetničkog imena Yasmin Dar koje će se održati u srijedu 30. studenog 2022. u 18 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin.

Jasmina Mehić zaljubljenica je u putovanja, fotografiju i dokumentarce, a posebno u knjige. Magistrirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i radila u mnogim kompanijama javnog sektora zemlje i inozemstva. Kao strastvenoj putnici od mladih dana, vrata putovanja otvorila su joj se knjigom „Santhana“ Borne Bebeka, koja je označila prekretnicu u njezinu životu i početak svih avantura od Istanbula, Tibeta, Kolumbije, Afrike, Latinske Amerike i Irana. Svaka zemlja na njoj je ostavila neizbrisiv znak. Gostovala je nekoliko puta na HRT-u govoreći o ljepotama zemalja kroz koje je putovala, a kratkometražnim dokumentarnim filmom „Srce svijeta“ o Indijancima Kogi u Kolumbiji osvojila je treće mjesto na RAF-u. Uskoro je uslijedio i angažman fotografiranja i snimanja Južnoafričke Republike s redovitim putovanjima u neku od dalekih destinacija upoznajući nova mjesta i ljude koji su je inspirirali da napiše i ovu knjigu.

U refleksivnoj autobiografskoj putopisnoj prozi „Putevima Perzije“ autorica prikazuje svoje putovanje od zapada Perzije prema istoku putevima svile počevši s Tabrizom, preko Jazda, Ishafana i Širaza.

Inspiracija za pisanje ove knjige, vremenska odrednica samog putovanje uz prikaz brojnih spoznaja o običajima, međusobnim odnosima, povijesti, arhitekturi, ulozi žene u društvu, gostoljubivosti, poeziji, tradicijskim instrumentima te mirisima i okusima Irana samo su neka od pitanja na koja će nam književnica dati konkretne odgovore.

Pridružite nam se na nadolazećem putovanju Perzijom s književnicom!

Skip to content