Novosti

Promocija slikovnice “Nešto ćeš lijepo sanjati” povodom Svjetskog dana anestezije

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin poziva roditelje, djecu, odgojno-obrazovne, medicinske djelatnike  te sve zainteresirane na promociju slikovnice Nešto ćeš lijepo sanjati povodom Svjetskog dana anestezije, koju će voditi autorica Danći Mihovilčević. Događanje će se održati 27. 10. 2023. u 17 h u maloj dvorani knjižnice. Veselimo se susretu i druženju s autoricom!

O autorici i slikovnici

Danći Mihovilčević, dr. med., spec, anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenje, uži spec. intenzivne medicine, zaposlena je u Općoj bolnici Šibensko- kninske županije u Službi anestezije i JIL-a . Posebni interes stavlja na liječenje boli i povijest medicine u Šibeniku. Bavi se i humanitarnim radom – dugogodišnja je predsjednica Lige protiv raka ŠKŽ-a. U slobodno vrijeme izrađuje nakit, crta po torbama, izrađuje slike od suhog cvijeća oshibana tehnikom, a izrađuje i pletene igračke amigurumi tehnikom. Svoje uratke poklanja prijateljima ili u humanitarne svrhe.

Slikovnica je  nastala  s ciljem da pomogne djeci i roditeljima u pripremi za situacije koje zahtijevaju odlazak u bolnicu, operacijski zahvat ili dijagnostički postupak u općoj anesteziji s obzirom da takvi trenuci mogu biti izrazito stresni kako za djecu, tako i za roditelje. Glavni lik je djevojčica Karla ( inspiracija je moja unuka)  koja nakon jednog događaja priča svoj doživljaj bolnice, a drugi dio je namijenjen roditeljima nazvan Kutak za roditelje – što bi roditelji trebali i/ili željeli znati. 

Skip to content