Novosti

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Na završnu svečanost proglašenja pobjednika, javnog izvlačenja i dodjela nagrada Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2016. pod naslovom “Čitam 100 na sat” pozvana je i Lara Filipović Duspara, učenica 6. b razreda Prve osnovne škole Ogulin uz pratnju mentorice Anite Brozović Šolaić.

Završna svečanost održana je u utorak 15. studenoga 2016. s početkom u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Online kviz rješavalo je 1400 učenika, dakle 202 školske i narodne knjižnice iz čitave Hrvatske. U prigodnom programu bila je izvedena dramatizacija ulomka iz romana “Ljeto za pamćenje” književnika Mire Gavrana, jednog od triju romana za kviz. Glumili su Robert Kurbaša i Doris Pinčić Rogoznica u režiji Mladena Gavran.

S mladima družili su se književnici čija su književna djela čitali za kviz uz glazbeni nastup KGZ benda, a Laru Filipović Dusparu imat ćemo priliku vidjeti i u najavi Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u okviru službene Internet stranice Knjižnica Grada Zagreba.

Skip to content