Novosti

Predstavljanje zbornika „Priče o šumama, šume pričaju“

U velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu 14.11. u 17 sati, održano je predstavljanje zbornika „Priče o šumama, šume pričaju“. Zbornik je nastao kao rezultat istoimenog projekta, koji se provodio dvije godine u školama i vrtićima gradova u kojima je boravila Ivana sa svojom obitelji – Ogulin, Karlovac, Rijeka, Novi Vinodolski, Slavonski Brod, Zagreb.

Zbornik sadrži likovne radove učenika osnovnih škola i djece predškolske dobi, koji su inspirirani citatima „Priča iz davnine“, a objavljen je u povodu stote obljetnice prvog izdanja „Priča iz davnine“ (Matica hrvatska, 1916). Uz nositelje projekta – Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ogulin, Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu, Gradsku knjižnicu Slavonski Brod i Ogranak Matice hrvatske u Slavonskom Brodu, suradnja je ostvarena s učiteljima, stručnim suradnicima i djecom iz dvadeset triju osnovnih škola i dječjih vrtića. Cilj projekta je bio potaknuti interes djece za književno stvaralaštvo Ivane Brlić-Mažuranić, te usmjeriti njihovu pažnju prema prirodi i njenom očuvanju, a prije svega prema šumi, te potaknuti njihovukreativnost i stvaralaštvo.

Autorice projekta su odgajateljica Ljiljana Ivković i profesorica Jasna Ažman, a urednica zbornika je profesorica Višnja Lipošćak. Zbornik je objavljen u izdanju Ogranka Matice hrvatske Ogulin.

Skip to content