Novosti

Predstavljanje romana “Svi smo mi azilanti”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin u ponedjeljak, 18. lipnja 2018. s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje romana “Svi smo mi azilanti” autorice Jasne Grubješić.

Kao i svaki dobar roman, ovo je roman o poimanju života, a vrijednosti do kojih je autorici stalo nisu osobito cijenjene u svijetu koji nas okružuje: njezine su vrijednosti solidarnost, altruizam, prijateljstvo, hrabrost i otvorenost, a ne stvari kojima se danas mjeri bogatstvo. Stoga je dobro da ovaj roman čitaju djeca, i samo zato ovo je dječji roman. Po svemu drugome namijenjen je odraslim čitateljima, između ostalog i zato da bi drukčije odgajali svoju djecu.

Ivica Đikić, novinar i pisac

               
Svatko tko je ikada volio zna da ljubav nema jedno ime, da smo rođeni da volimo: svog partnera, roditelje, djecu, prijatelje, sva živa bića, bila ona ljudska ili ne-ljudska, imala kožu, dlaku ili perje. Zato svaka knjiga koja potiče suživot, toleranciju, poštovanje i ljubav prema svim živim bićima, poput ove, i više je nego potrebna u vremenu u kojem živimo. Pročitajte, poklonite, proširite poruku i volite.

Aleksandra Hampamer, aktivistica za prava životinja i spisateljica

Skip to content