Novosti

Predstavljanje knjige “Ožiljci života”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin u utorak, 2. listopada 2018. s početkom u 19 sati održat će se predstavljanje knjige Ožiljci života poznatog psihijatra Veljka Đorđevića.

Knjigu će predstaviti:

autor Veljko Đorđević

Marijana Braš

Zoran Simić

Ožiljci života fini su ekvilibrij unutarnjeg i vanjskog svijeta, javnog i intimnog, društvenog i osobnog. Emotivnim pričama, koje su dijelom i autobiografske, Veljko Đorđević u ovoj knjizi majstorski povezuje sve te svjetove i oblike naših postojanja prisjećajući se, među ostalim, bezbrižnog djetinjstva i odrastanja jedne cijele poslijeratne generacije, svojih prijatelja i kolega, ljudi koje je susretao tijekom života.

Život je kretanje, a kretanje je i zdravlje. Stati znači prestati živjeti.

Ovo su priče o uzdizanju, nadi i ljubavi, jer je ljubav najčešće duh koji pokreće, a prolazeći bol i patnju hodamo unatrag. U životu prolazimo različite emocionalne vrtloge, dižemo se i padamo, neki s više ožiljaka na duši, drugi s manje. No bolje je imati bolne ožiljke nego proživjeti život netaknut.

Ova je knjiga satkana od različitih ožiljaka koji su ostavljali tragove na dušama koje su se iznova tražile i često koračale u život koji je ponovno započinjao, iako su svi mislili da je na izmaku.

Ovo su priče o ljudima i njihovim ožiljcima.

Skip to content