Novosti

Najbolje za mene – najbolje od mene

Dana 16. studenog s početkom u 13 i 15 sati u velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin održano je predavanje pod naslovom “Najbolje za mene –  najbolje od mene”. Predavanje je osmislila i vodila knjižničarka Biserka Salopek, a bilo je namijenjeno  učenicima ogulinskih srednjih škola. Tema predavanja bila je razvoj samopoštovanja i poštovanja prema drugima. Pedesetak  učenika  zainteresirano je slušalo poučno izlaganje koje bismo mogli sažeti u nekoliko temeljnih misli:

Ne čekajte da se drugi slože oko toga tko ste vi. Vi sami najbolje znate tko ste i što želite.

Najvažnija veza u životu ona koju imate sami sa sobom i sve ostale veze reflektirati će vam  koliko ste dobri u vezi sa samim sobom.

Ljudi vas vole točno onoliko koliko se vi volite.

Vaš život kreiraju vaše misli i vaša uvjerenja.

Temeljna poruka namijenjena roditeljima, bakama i djedovima, odgajateljima, pedagozima, profesorima i društvu u cjelini glasi:

“Djeca su sjeme budućnosti. Sadi ljubav u njihova srca i zalijevaj ih mudrošću i učenjima života. Dok rastu, daj im mjesto da rastu.”

Zahvaljujemo na suradnji profesorici Gordani Antulović i knjižničarki i profesorici Ivi Brajdić iz Obrtničke i tehničke škole Ogulin, te knjižničarki i profesorici Kseniji Maravić iz Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin.

Skip to content