Novosti

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2016. “Čitam 100 na sat”

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove se godine, u okviru Mjeseca hrvatske knjige (15.10. – 15.11.), uključila u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2016. kojeg provode Knjižnice Grada Zagreba, Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom. Naslov i tema kviza u 2016. godini je Čitam 100 na sat, a bilo je potrebno pročitati knjige “Krugovi na vodi” Snježane Babić Višnjić, “Ljeto za pamćenje” Mire Gavrana te “Bio sam pas i opet sam” Nene Lončar.

Kviz u obliku on-line upitnika, u prostoru čitaonice, Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin u petak 27. listopada 2016. godine s početkom u 14 sati uz pomoć mentorice profesorice  Anite Brozović Šolaić rješavale su učenice Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin: Leonora Kosanović i Lucija Vojvodić te učenice Prve osnovne škole Ogulin: Sandra Blašković i Lara Filipović Duspara.

Svi pristigli kvizovi bit će pregledani do 31. listopada 2016. godine, a  jedna učenica ili učenik koji budu izabrani iz svake narodne ili školske knjižnice odlazi na završnu svečanost koja se ove godine održava u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici 15. studenog  2016. s početkom u 12 sati. Uz prigodan program prikazivanja kazališne predstave Mire Gavrana Ljeto za pamćenje bit će uručene glavna i utješne nagrade. Drage učenice, želimo vam uspjeh i odlazak na završnu svečanost.

Skip to content