Novosti

Održan Književni susret s Marilenom Dužman

17. 11. 2022. u maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, održali smo Književni susret s Marilenom Dužman, popularnom hrvatskom autoricom ljubavnih romana koja živi i radi u mjestu Ližnjan na jugoistoku Istre.
Književnica je napisala, u nekoliko posljednjih godina i u svojoj nakladničkoj kući izdala, 9 romana od čega jednu crnohumornu priču. Raduje nas činjenica da su proteklih nekoliko mjeseci svi romani redovito posuđeni s police hrvatske književnosti naše knjižnice.
Od kud crpi inspiraciju za provokativne naslove, privlačne naslovnice, atraktivne i humoristične situacije u kojima se spletom okolnosti pronađu njezini likovi, imaju li romani autobiografskih elemenata, što čita u slobodno vrijeme, kakvu budućnost navješćuje žanru ljubavnih romana, čita li i muška publika njezine romane, koliko joj je važno pisanje na ližnjanskoj čakavštini kojom popularizira zavičajni govor i svoj rodni kraj te što ju je navelo na izdavanje romana u obliku zvučne knjige samo su neka od pitanja na koje smo sinoć dobili odgovor.
Čitajući dijelove svoga posljednjeg romana “Momina knjiga recepata”, autorica nam je otkrila kako je nastao taj roman u kojemu, uz snažnu dozu neizostavnog humora, objedinjuje velik broj značajnih tema životne svakodnevice: od motiva roditeljske i bračne ljubavi, krhkog prijateljstva i međusobnog povjerenja te koji to razlozi redovito dovode do sve učestalijih rastava brakova.
Književnica je, pred sam kraj susreta, najavila i posljednju knjigu u nizu. Riječ je o ljubavnom romanu “Nina” koji će već početkom prosinca ove godine biti u knjižarama i knjižnicama.
Posjetitelji su, uz popodnevnu kavu i ližnjansku medicu, kojom nas je počastila književnica, imali priliku uživati u veselom interaktivnom jednosatnom druženju dok su romane mogli kupiti po vrlo pristupačnim cijenama.
Ovom prilikom zahvaljujemo se posjetiteljima na dolasku kao i podršci lokalnih medija kroz redovito promoviranje naših kulturnih programa.

Ostavi komentar

Skip to content