Novosti

Književni susret s Ivicom Prtenjačom

23.studenoga u 18 sati, u Gradskoj knjižnici će gostovati Ivica Prtenjača, naš nagrađivani književnik kojega neki nazivaju i „dobrim duhom hrvatske književnosti“. Predstavit će nam svoj najnoviji roman „Sine, idemo kući“, za koji je dobio VBZ-ovu nagradu za najbolji roman 2021. godine.

U romanu govori o gubitku, kratkotrajnoj nadi i sjećanju.

Njih je troje. U romanu nemaju imena, samo svoje obiteljske uloge koje nadvisuje sudbina. Jedan slućeni odlazak, borba za dostojanstvo čovjeka kojemu su preostali tek dani i noći. Možda pokoji mjesec, godina ne, njih više nema i nikad ih više neće biti. I tri su stare fotografije slučajno ugurane u na brzinu spremljenu torbicu. Otac se, neizlječivo bolestan, u zagrebačkoj bolnici bori za zrak. Prvo je pandemijsko proljeće i sin ga s majkom posvećeno obilazi. A onda, taj će sin poduzeti gotovo filmsku akciju i učiniti sve da svog tatu vrati na njegovu dalmatinsku terasu, dok cvatu trešnje, a lastavičja su gnijezda puna mladih lajica.” Preuzeto sa: https://www.vbz.hr/book/sine-idemo-kuci-2/

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju i važeće mjere molimo Vas da prijavite dolazak na predavanje putem e-pošte gradskaknjiznica@gmail.com i na telefon 047/522 170, a za prisustvovanje je potrebna COVID potvrda.

 

Skip to content