Novosti

Gostovanje Zrinke Turalije

Ogranak Matice hrvatske u Ogulinu i Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin pozivaju vas u petak,  24. 11. 2023. u 18 h na susret u okviru ciklusa “Poniranja”. Gošća je urednica i televizijska voditeljica Zrinka Turalija. 

Iz biografije

Zrinka Turalija cijenjena je HRT-ova urednica „Vijesti iz kulture“, a obilježila je 30 godina rada na televiziji tijekom kojih je nanizala intervjue s najvećim imenima svjetske kulturne scene.
 
O kulturi, koja joj je posao učinila gotovo hobijem i koja briše granice između profesionalnog i privatnog zadovoljstva, izjavila je sljedeće: „Ljubav prema kulturi proizlazi, zapravo, iz moje ljubavi prema životu. Oduvijek me je privlačila misao kako bi bilo predivno svoj profesionalni posao pretvoriti u hobi. Divno je raditi nešto što te dokraja ispunjava, a za mene je to bila kultura. Zamislite povlastice svakim danom biti na promociji knjige, filmskoj projekciji, kazališnoj premijeri, koncertu, izložbi… upoznavati vrhunske umjetnike i još k tome biti u poziciji da to novinarski približite tv-gledateljima. Svaka granica između posla i obaveze tu je nestajala, a ostalo je samo zadovoljstvo jer radiš ono što te ispunjava!“
 
Pridružite nam se u petak.

Ostavi komentar

Skip to content