Novosti

Gostovanje Stipe Božića

U velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin u četvrtak je gostovao poznati alpinist, pisac, fotograf, filmski snimatelj i redatelj, član HGSS-a Stipe Božić. 

Životna priča ovog svestranog čovjeka koja je ispričana u autobiografiji “Penjačevi zapisi” (2023.) izazvala je veliki interes naših sugrađana koji su u prepunoj dvorani Knjižnice s velikim zanimanjem pratili njegovo predavanje. Autentičnost, avanturizam i velika volja da uspiješ u onome što doista voliš vodili su Stipu Božića na svim pustolovnim putovanjima i životnim izazovima s kojima se susretao. Popeo se na tri najviša vrha na svijetu: Mount Everest (8848 m); K 2 (8611 m); Kangchenjunga (8586 m). Ispenjao je u alpskom stilu južnu stijenu Manaslua (8163 m), sjeverne stijena Eigera, Grandes Jourassesa i Materhorna u Alpama i granitni monolit El Capitan u Kaliforniji. Stipe Božić se također popeo na najviše vrhove svih sedam kontinenata. S jednom međunarodnom ekspedicijom na skijama je iz Sibira stigao i na Sjeverni pol. 

Njegova priča itekako nas može potaknuti da živimo punijim plućima, da prihvatimo strah kao sastavni dio života, i da ustrajemo u onome što nas duhovno ispunjava.

Njegova najnovije izdana knjiga “Penjačevi zapisi” uskoro će biti dostupna u Knjižnici, stoga nemojte propustiti priliku da je pročitate!

Skip to content