Novosti

Vrtićka skupina Žabice u projektu Naša mala knjižnica

Projekt Naša mala knjižnica započeli smo u utorak 2. studenog 2021. s početkom u 12 i 30 sati u maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin čitanjem knjige Baubauk Benasa Berantasa, litvanskog književnika, upotpunjene zanimljivim ilustracijama Vilije Kvieskaite.

Pročitavši knjigu otkrili smo da se svi nečega boje, čak i oni najhrabriji. „U strahu su velike oči, čak i kad žmiriš, mudro je izjavila sovuljaga Sunčica. Razgovorom smo, s djecom vrtićke skupine Žabice iz DV Bistrac Ogulin, došli do zaključka da je svaki strah moguće otkloniti hrabrim djelovanjem, no potrebno je mnogo upornosti. Kreativna knjižica 1 omogućila nam je rješavanje zadataka vezanih uz pročitanu knjigu, a odgojiteljice su s djecom u vrtiću izradile čarobnu šumu od prirodnih materijala (za nagradni zadatak), kazalište sjena i televizor za emitiranje priče Baubauk.

Sljedeću čitateljsku avanturu slikovnicom Mjesec i ja slovenske književnice i ilustratorice Andreje Peklar najavljujemo 16. studenog 2021. u isto vrijeme sa Žabicama iz DV Bistrac.

Skip to content