Novosti

Travanjsko čitanje u okviru projekta “Naša mala knjižnica”

Na inicijativu profesorice Anite Brozović Šolaić iz Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin u školskoj godini 2020./2021., pokrenuta je suradnja s učiteljicom Marijom Domitrović i učenicima 2. i 3. razreda produženog boravka OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin uključenjem u međunarodni projekt izdavačke kuće “Ibis grafika” pod naslovom “Naša mala knjižnica” već treću godinu za redom. 

            Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin je, za potrebe realizacije projekta, kupila dva kompleta po šest naslova knjiga međunarodnih književnika i ilustratora za učenike nižih razreda osnovne škole. Učenici su u mjesecu travnju 2021. sastavljali literarne radove o detektivima Tiki i Piki u različitim avanturama te pjesme o patki iz knjige “Drhturavi vitez” litavskog književnika Kęstutisa Kasparavičiusa (LITERARNI RADOVI I PREPORUKE ČITATELJA ).

            Učenici su imali priliku, realizacijom nagradnog zadatka izrazito maštovite i zanimljive priče “Drhturavi vitez” Kęstutisa Kasparavičiusa, izradivši veseli plakat, istražiti najčešće vrste  i obilježja patki. Fotografije šaljemo organizatorima projekta i nadamo se lijepim nagradama.

 

Skip to content