Novosti

STEM auto 2018.

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Ogulin organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti.

U projektu IRIM-ovi edukatori putuju po Hrvatskoj i održavaju besplatne radionice programiranja i robotike. U 2018. STEM auto će putovati u nekoliko turneja, pa će tako posjetiti i naš grad. Ovim putem želimo vas pozvati da dođete i doživite kako izgleda radionica programiranja.

         STEM auto je ‘bibliobus’ modernog doba, u ciklusima putuje po Hrvatskoj, prvenstveno po manjim mjestima i služi kao poticaj djeci i mladima da se zainteresiraju za STEM područja i kompetencije. Te kompetencije danas ulaze u brojna zanimanja i karijere koje više ne mogu kvalitetno obavljati svoje aktivnosti bez tih znanja (novinarstvo, psihologija, sociologija, ICT zanimanja, čak i tradicionalna zanimanja poput trgovaca i učitelja). Dodatno, STEM je povezan s vještinama kritičkog razmišljanja i snalaženja u situacijama, čineći polaznike ovih radionica spremnijima za izazove s kojima će se susresti kao građani 21. stoljeća.

 PRIJAVE  U  KNJIŽNICI  NA  PULTU

 INFORMACIJU O ODRŽAVANJU RADIONICE OBJAVITI ĆEMO NA WEB  I  FACEBOOK  STRANICI  KNJIŽNICE

Skip to content