Novosti

Prvi ovogodišnji čitateljski sastanak

   Tradicionalno već osmu godinu za redom, popularizirajući čitanje i razgovor o pročitanim knjigama, u prostoru male dvorane Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, sastaju se članovi Čitateljskog kluba Knjiški moljac.

   Još uvijek u blagdanskom raspoloženju u utorak 11. siječnja 2022. razgovarali smo o pročitanom romanu Dar poznate irske spisateljice Cecelie Ahern. Književnica ističe važnost protjecanja vremena u našim životima nastojeći nas osvijestiti da ga trošimo mudro i pametno napominjući na kraju romana: “Vrijeme je skupocjenije od zlata, skupocjenije od dijamanata, skupocjenije od nafte ili bilo kakva blaga. Vrijeme je ono čega nemamo dovoljno: vrijeme je ono koje zapodijeva ratove u našim srcima i zato ga moramo mudro trošiti. Vrijeme se ne može umotati kao paketić, zavezati vrpcom i ostaviti ispod bora do božićnog jutra. Vrijeme se ne može darovati. Ali se može podijeliti.”

   Nakon plodonosne rasprave o spomenutom romanu siječanjski čitateljski odabir zaustavio se na poznatom hrvatskom književniku Renatu Baretiću i njegovu djelu Pričaj mi o njoj. Riječ je o ljubavnom romanu dijalektalnog izričaja, a radnja se odvija u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj ra(t)nih 90-ih. Preporučamo vam: “Pročitajte roman i pridružite nam se na sljedećem čitateljskom sastanku u veljači.”

Skip to content