Novosti

Projekt Šumovanje

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na prezentaciju projekta Šumovanje i razgovore u subotu, 19.10., u 19:00 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin.

Svako mjesto ima svoju priču. Priča koju Bjelolasica govori ona je o magičnim zimzelenim šumama išaranim mrežom planinskih putova i životinjskih tragova, ali i melankoliji praznih objekata koji pohranjuju sjećanje na prostor koji zimi vrvi nasmijanim licima dok je pod miškom ugniježđen par skija. Takva i slične priče ispričane su mnoštvo puta, ostavljajući samo trag koji se gubi s vremenom.

Pozivamo Vas na prezentaciju umjetničke kolonije i likovnih radionica održanih u srpnju 2019., te na razgovor o budućim mogućnostima projekta Šumovanje. Edukativni projekt Šumovanje osmišljen je kao ciklus likovnih radionica u Jasenku, pod vodstvom suvremenih umjetnika i pedagoga koji su sudionici likovne kolonije. Kroz tehnike rada u glini i gipsu, japanske grafičke tehnike suminagashi te kombiniranog kolektivnog kolaža, djeca i sudionici likovne kolonije bavili su se promišljanjem prostora koji ih okružuje.

Za Vas smo pripremili virtualnu izložbu radova nastalih ljetos u Jasenku te nas zanimaju vaši dojmovi i ideje za uspješniji nastavak projekta.

Veselimo se Vašem dolasku!
Udruga kružok