Novosti

Program Noći knjige 2020.

23. travnja virtualno slavlje knjige.

Donosimo vam pregled programa Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin, a poveznice na programe objavit ćemo 23. travnja.

DJEČACI KOJI SU UISTINU BILI DRUGAČIJI

Čitanje priča iz knjige “Priče za dječake koji se usuđuju biti drugačiji”. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

FOTO NATJEČAJ “KNJIGOM PROTIV VIRUSA”

Povodom manifestacije Noć knjige 2020. Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin organizira foto natječaj „Knjigom protiv virusa“ koji je otvoren od 8. travnja 2020. do 22. travnja 2020. TEMA NATJEČAJA: Kroz fotografiju prikazati ljubav prema knjizi i čitanju u vrijeme kada smo svi primorani ostati kod kuće. Fotografije možete dostaviti putem e-maila: gradskaknjiznica@gmail.com i u inbox Facebook stranice Gradska knjižnica Ogulin. Pristigle fotografije bit će objavljene 23.travnja 2020. na Facebook stranici u albumu „KNJIGOM PROTIV VIRUSA“. Tri fotografije temeljem najvećeg broja klikova na „SVIĐA MI SE“ bit će nagrađene prigodnim poklonom.

GLAGOLJICA RUKOM PISANA

Korisnici će pokušati azbukom (glagoljičkim pismom: oblim ili uglatim) napisati prvo slovo svoga imena te ga ukrasiti željenom likovnom tehnikom (olovkom, tušem, voštanim bojama, kolažom, vodenim bojama, temperama). Fotografiju rada objavit će u komentaru društvene mreže Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin.

IZNIMNA DJEVOJČICA KOJA JE OSVOJILA TRI ZLATNE OLIMPIJSKE MEDALJE

Priča o sportašici Wilmi Rudolph. Priča se nalazi u knjizi “20 iznimnih djevojčica koje su promijenile svijet” autorice Rosalbe Troiano. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

IZNIMNA DJEVOJČICA KOJA JE SVOJOM METODOM UČENJA UNIJELA REVOLUCIJU U SVIJET OBRAZOVANJA

Priča o učiteljici Mariji Montessori. Priča se nalazi u knjizi “20 iznimnih djevojčica koje su promijenile svijet” autorice Rosalba Troiano. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

JULIJANA MATANOVIĆ: “I NA POČETKU I NA KRAJU BIJAŠE KAVA” – ČITANJE PRIČE

Čitanje priče iz zbirke priča Julijane Matanović: “I na početku i na kraju bijaše kava”. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

KAKO JE TISKARSKI STROJ PROMIJENIO SVIJET

Priča iz knjige “100 izuma koji su promijenili svijet” autora Tracey Turner Andrea Mills. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

KAŠMIR HUSEINOVIĆ: “NEOBIČNA KNJIŽNIČARKA” – ČITANJE PRIČE

Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

KNJIGE KOJE SU PROMIJENILE HRVATSKU

E-knjiga je nastala prema knjizi “Knjige koje su promijenile povijest” autora Michael Collins i Alexandra Black, Thomas Cussans, John Farndon i Philip Parker. Knjigu je izdala izdavačka kuća Mozaik knjiga iz Zagreba. Knjiga će se moći pogledati na poveznici.

KNJIGE KOJE SU PROMIJENILE POVIJEST

E-knjiga je nastala prema knjizi “Knjige koje su promijenile povijest” autora Michael Collins i Alexandra Black, Thomas Cussans, John Farndon i Philip Parker. Knjiga će se moći pogledati na poveznici.

OGULINSKI DIVAN

Stvaranje rječnika ogulinskoga kraja.

PREPORUKE ČLANOVA ČITATELJSKOG KLUBA “KNJIŠKI MOLJAC”

Članovi Čitateljskog kluba “Knjiški moljac” nakon virtualnog sastanka preporučuju virtualnim korisnicima Knjižnice zanimljiv izbor knjiga za čitanje.

WILLIAM JOYCE: “FANTASTIČNE LETEĆE KNJIGE G. MORRISA LESSMOREA”

Video priča Williama Joycea: “Fantastične leteće knjige g. Morrisa Lessmorea”. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

WILLIAM SHAKESPEARE – ČUDO SVOG VREMENA

Priča iz knjige “Atlas izuzetnih ljudi” autorice Miralde Colombo. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

ŽELJKA VRBANČIĆ: “CMOLJAC ZNA! : GDJE STANUJE KNJIŽNICA”

Video priča Željke Vrbančić: “Cmoljac zna! : gdje stanuje knjižnica”. Priča će se moći poslušati na Youtube kanalu GKČ Ogulin.

Skip to content