Novosti

Panel raspravom “8 za 8.”obilježen Dan žena

Sinoć je u velikoj dvorani Knjižnice svečano obilježen Dan žena i to panel raspravom “8 za 8.” u organizaciji Grada Ogulina, Udruge žena Ogulin i Pučkog otvorenog učilišta Ogulin, a posvećene Ogulinki Miri Vučetić. Sedam panelistica tako je sinoć kroz svojih sedam priča ispričalo priču ove nevjerojatno snažne, inovativne i odvažne žene svojega doba, autorice brojnih udžbenika, priručnika i kuharica.

Vrhunska organizacija i još bolja posjećenost! U tih nekoliko riječi može se opisati događaj u Gradskoj knjižnici i čitaonici. 

Panel raspravu moderirala je Mihaela Milanović-Poljak, a panelistice su s lakoćom podijelile svoja postignuća i zanimljivosti iz života gospođe Mire Vučetić. Publika je s velikim zanimanjem pratila raspravu, u kojoj se posebno istaknula gospođa Jasminka Vučetić, supruga unuka Mire Vučetić, koja joj je bila bliska i ispričala crtice iz njezinog života na vrlo simpatičan način koji je oduševio prisutne. Sonja Borić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Bistrac, govorila je o ljubavi i toplini Mire Vučetić prema djeci te pročitala nekoliko korisnih savjeta o odgoju iz knjige gospođe Vučetić. Katarina Čavala govorila je radu s mladima u maloj sredini, s naglaskom na osobe s invaliditetom. Anamarija Novačić Cindrić iznijela je priču o rađanju ljubavi Zagrepčanke prema Ogulinu,  i naglasila važnost zdrave prehrane koju je i Mira Vučetić prepoznala. Mihaela Stipetić, zamjenica predsjednice Udruge žena Ogulin, inicijatorica osnivanja Udruge, progovorila je o pravednosti koju je živjela Mira Vučetić, te ljubavi prema obitelji, koja joj je najveća podrška. Profesorica Jasminka Turina Luketić govorila je o važnosti učiteljice i izazovima u radu s učenicima, a  Irena Vujasin, predsjednica Udruge žena Ogulin i majstorica kuharstva, prikazala je ljubav prema kulinarstvu te koliko su djela Mire Vučetić utjecala na kulinarstvo. Događaju je nazočio i gradonačelnik Dalibor Domitrović koji je istaknuo važnost Mire Vučetić u prikazu povijesti Ogulina te činjenicu da su na vodećim položajima u ogulinskim tvrtkama i ustanovama većinom žene. Članice vokalne skupine Đule svojim su nastupom također uveličale ovaj susret. Na samome kraju kušala se ogulinska masnica, a mogla se i kupiti Velika knjiga kuharstva autorice Mire Vučetić. 

Ostavi komentar

Skip to content