Novosti

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2020. Istraživači planeta Z

Ususret Mjesecu hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin ponovno je sudionica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. Glavni cilj natjecanja dodatno je poticanje čitanja kod mladih čitatelja u dobi od 10. do 14. godine života. Realizira se internetskom mrežom narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori.

Tradicionalno se provodi u Mjesecu hrvatske knjige, a organiziraju ga Knjižnice grada Zagreba – Hrvatski centar za dječju knjigu i Odjel za djecu i mladež s Mediotekom Gradske knjižnice.

Mjesec hrvatske knjige posvećen je planetu Zemlji s motom Razlistaj se!, dok je naziv Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2020. godine Istraživači planeta Z.

Ovogodišnji Kviz online riješila je naša dugogodišnja članica i čitateljica Martina Gračanin, učenica 8. razreda Područnog razrednog odjela Lucije Capan Tounj pod mentorstvom profesorice i knjižničarke Anite Brozović Šolaić. Martina je bila sudionica Kviza i 2018. godine kada je sudjelovala na završnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu gdje je osvojila vrijednu nagradu.

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, svi pobjednici s mentorima sudjelovat će i ove godine na završnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu u petak 13. studenoga gdje će biti organizirano javno izvlačenje i dodjela nagrada.

Našoj vrijednoj Martini želimo uspjeh u osvajanju nagrada.