Novosti

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2018.

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove godine se, u okviru Mjeseca hrvatske knjige, uključila u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2018. kojeg provode Knjižnice Grada Zagreba (Hrvatski centar za dječju knjigu, Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice).

Naslov i tema kviza je Do baštine na krilima mašte, a bilo je potrebno pročitati tri romana poznatih hrvatskih autora: “Andautonca”  Snježane Babić Višnjić, “Sve o Evi”  Nene Lončar  i “Letače srebrnih krila” Melite Rundek.Kviz u obliku on line upitnika u prostoru Knjižnice riješila je Martina Gračanin, učenica 6. razreda Osnovne škole Josipdol, Područne škole Lucije Capan Tounj.

Svi pristigla rješenja kvizova bit će pregledana do početka studenog, a  jedna učenica ili učenik iz svake narodne ili školske knjižnice odlazi na završnu svečanost koja se i ove godine održava polovicom studenoga u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Uz prigodan program bit će uručene glavna i utješne nagrade. Draga Martina, želimo ti uspjeh i odlazak na završnu svečanost. 

Skip to content