Novosti

Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017.

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove godine se, u okviru Mjeseca hrvatske knjige, uključila u Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2017. kojeg provode Knjižnice Grada Zagreba (Hrvatski centar za dječju knjigu, Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice).

Naslov i tema kviza je Čitanje ne dolazi u pitanje, a bilo je potrebno pročitati tri romana poznatih hrvatskih autora: Milijunaše Maje Brajko Livaković, Malog ratnika Tihomira Horvata i Pošalji mi poruku Sanje Pilić. Kviz u obliku on line upitnika u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin rješavale su učenice 8. razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin: Leonora Kosanović, Romana Milanović Bertović i Lucija Vojvodić te Lara Filipović Duspara, učenica 7. razreda Prve osnovne škole Ogulin.

Svi pristigli kvizovi bit će pregledani do početka studenog, a  jedna učenica ili učenik koji budu izabrani iz svake narodne ili školske knjižnice odlazi na završnu svečanost koja se i ove godine održava u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (Hrvatske bratske zajednice 4), u srijedu, 15. 11. 2017. u 12 sati. Uz prigodan program bit će uručene glavna i utješne nagrade.

Drage učenice, želimo vam uspjeh i odlazak na završnu svečanost.

Skip to content