Novosti

Minuta za čitanje

U okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, 23. listopada 2020. u organizaciji Hrvatskoga čitateljskog društva odvijat će se čitateljski maraton pod nazivom “Minuta za čitanje”.
Pozivamo sve korisnike da se uključe u akciju čitanja naglas. Od 20.10.2020. do 22.10.2020. (15 sati) na e-mail adresu Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin ( gradskaknjiznica@gmail.com ) pošaljite svoj video zapis čitanja u trajanju od jedne minute. Prema našoj preporuci bilo bi dobro da su to tekstovi vezani uz temu ovogodišnjeg
Mjeseca hrvatske knjige koja je posvećena planetu Zamlji.
Ukoliko nemate mogućnost sami odraditi predloženi zadatak, pročitajte svoju minutu u knjižnici gdje će vas dočekati pripremljene predložene knjige.
Cilj je ove online akcije poticanje čitanja i pismenosti kroz popularizaciju čitanja iz užitka, kao temeljnog preduvjeta za razvoj spomenutih vještina, ali i kao neizostavnog kulturnog sadržaja u životu svakog pojedinca.
Ovogodišnji program, zbog situacije nastale pandemijom, odvijat će se u skladu sa središnjom temom Mjeseca hrvatske knjige 2020. – “RAZLISTAJ SE”, koja je ove godine posvećena planetu Zemlji, stoga je tema čitanja priča, poezije, slikovnica vezana za naš planet, njegovo očuvanje i zaštitu u najrazličitijim pojavnim oblicima i značenjima.
Dan posvećen cjelodnevnom čitanju trebao bi svijetu pokazati kako pravo na čitanje i pisanje pripada apsolutno svima.

Skip to content