Novosti

Međunarodni dan darivanja knjiga

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove se godine pridružuje obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga.

Svi oni koji se žele uključiti u akciju “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” mogu od 1. veljače 2018. donijeti slikovnice u Knjižnicu. Prikupljene slikovnice bit će donirane Domu zdravlja Ogulin.

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

• U Hrvatskoj svako treće dijete nema niti jednu slikovnicu i dječju knjigu što prije svega znači poziv na akciju jer siromaštvo u ranoj dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice na zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djeteta te koči ostvarivanje njegovog potencijala (UNICEF-ovo istraživanje provedeno 2012. godine; sudjelovao 1621 roditelj).

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Skip to content