Novosti

Ljeto u Knjižnici 2020.

Manifestaciju “Ljeto u Knjižnici” objedinili smo mnoštvom kreativnih aktivnosti za djecu i odrasle kroz programe: “Posudi i isprobaj”, “Isprintaj svoj željeni model”, “Ljetne priče iz knjižnice”, “Ljetne kreativne radionice”, “Knjige iznenađenja” te “Preporuke za čitanje”.

Programska aktivnost “Posudi i isprobaj” obuhvaća posudbu micro:bita i/ili boson seta s uputama i zadatcima za rad. Priređeni kompleti nalaze se u prostoru čitaonice. Riječ je o jednostavnim primjerima s micro:bit-om, projektnim primjerima s micro:bit-om i micro:bit-u kao digitalnoj igrački.

“Isprintaj svoj željeni model” obuhvaća 3D modele koji se mogu preuzeti s besplatnih online baza 3D modela: Thingiverse, Youmagine, Pinshape i Cults. Ako se sami želite iskušati u izradi preporučamo Tinkercad. Svoje 3D modele pošaljite na e-mail gradskaknjiznica@gmail.com, a mi ćemo ih isprintati 3D printerom. Nakon završene izrade možete ih preuzeti u knjižnici.

Na You Tube kanalu Knjižnice GKČ Ogulin pogledajte na koji način možete izraditi leptira, hobotnicu i brojne druge ljetne motive. Ispunite svoje vruće dane “Ljetnim kreativnim radionicama”

Odvažite se i posudite “Knjige iznenađenja” za djecu i odrasle u prostoru čitaonice. Tajanstvene knjige umotane su u ukrasni papir. Knjige za djecu sadržavaju i materijal za samostalnu izradu kreativnih zamisli uz upute na You Tube kanalu Knjižnice GKČ Ogulin.

Putem You Tube kanala poslušajte i “Ljetne priče iz knjižnice” koje u Igraonici za maljane čitaju knjižničarke Nikolina Brozović Stipetić i Anita Brozović Šolaić.

Nadamo se da ćete iz priloženih aktivnosti pronaći ponešto za sebe.

 

Skip to content