Novosti

Kamišibaj pripovijedanje na 17. Ogulinskom festivalu bajke

Neizreciva čast i zadovoljstvo bilo nam je s kamišibaj pripovijedanjem, u suradnji s Prvom osnovnom školom Ogulin, sudjelovati na 17. Ogulinskom festivalu bajke.
 
Kamišibaj je japanska umjetnost pripovijedanja uz pomoć izmjenjivanja slika na butaju – maloj drvenoj pozornici.
 
Vrijedni kamišibaj pripovjedači, koji su ovu specifičnu vrstu pripovjedanja spretno usavršili pod mentorstvom svoje učiteljice Ljerke Salopek Bacanović, učenici su 4. b razreda Prve osnovne škole Ogulin.
Maštovita ilustratorica triju narodnih bajki, uz nesebičnu pomoć razrednih prijatelja, je Tena Šegan, ujedno i pripovjedačica jedne bajke dok su preostale dvije bajke, vješto interpretativno spojivši sliku i tekst, uz paralelno korištenje prigodnih scenskih rekvizita, ispripovijedali Jana Juhas i Mihael Magdić.
 
Neprocjenjivim pripovjedačkim iskustvom mladi pripovjedači razvijaju osobnu kreativnost, maštu, likovnu i govornu izražajnost uz komunikacijske jezične vještine, stoga, nadamo se da će im ovakav oblik prenošenja pisane književne riječi koristiti nadasve u osobnom razvoju, ali ostati i u nezaboravnom sjećanju kao draga uspomena.
Skip to content