Novosti

Darivanje slikovnica – 1.b Prve osnovne škole Ogulin

Međunarodni dan darivanja knjiga obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju knjiga kod djece, te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno poklanjati.

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin i ove se godine pridružila obilježavanju Međunarodnog dana darivanja knjiga, pa smo u knjižnici postavili kutiju za prikupljanje darovanih slikovnica. U akciji je sudjelovalo nekoliko građana – korisnika knjižnice, ali najvrjedniji poklon su donijela djeca 1.b razreda Prve osnovno škole, na čelu sa svojom učiteljicom Slavicom Tripalo. Oni su prikupili 44 slikovnice. Ukupno je prikupljeno šezdesetak slikovnica. Svim sudionicima hvala na sudjelovanju i velikodušnosti.

Kutiju sa slikovnicama ćemo postaviti u Pedijatrijsku čekaonicu Doma zdravlja Ogulin. Svi znamo kako je teško čekati s bolesnim djetetom, pa makar to trajalo i petnaestak minuta. Gotovo sva djeca vole slušati priče i listati slikovnice, pa će ova mala zbirka slikovnica uljepšati trenutke čekanja i malo ublažiti tegobe uzrokovane bolešću. Nadamo se da će se zbirka povećavati, jer svatko može donijeti i ostaviti slikovnicu kao svoj doprinos ovoj lijepoj i humanoj akciji – Darivanju knjiga.

Skip to content