Novosti

Četvrtu godinu zaredom u projektu

Gradska knjižnica i čitaonica Ogulin, četvrtu godinu zaredom, sudionica je međunarodnog projekta Naša mala knjižnica izdavačke kuće Ibis grafike. Projekt, koji traje 8 mjeseci, (školsku godinu 2021./2022) namijenjen je popularizaciji čitanja među djecom i stalno povećanje dječje čitateljske publike zanimljivim i poticajnim aktivnostima prilagođenim njihovu uzrastu.

Kako bi ispunio svrhu, nudi moderne slikovnice nastale u suradnji s priznatim autorima i ilustratorima koje potiču djecu na stvaranje i izražavanje, razvoj svijesti o sebi i svojoj okolini, jačanje samopouzdanja i stvaranje vlastitog mišljenja. Ove godine u projektu za predškolsku dob sudjeluju autori i ilustratori iz Hrvatske, Slovenije i Estonije knjigama: Benas Berantas: Baubauk, Andreja Peklar: Mjesec i ja, Piret Raud: Uho, Iva Bezinović-Haydon: Moja baka ne zna tko sam, Peter Svetina: Pekarica Margot i Davorka Premec: Vera i Srećkomeđubuhama. Školski uzrast objedinjuju knjige vrsnih dječjih književnika i ilustratora: Els Heinsalu: Ahaa!, Asia Olejarczyk: Jeti u kojega nitko nije vjerovao, Koraljka Milun: Baton i Roni, Susanna Mattiangeli: HB olovka, bilješke, osobne stvari, stvarne i izmišljene priče, Petr Stančik: H2O i tajna vodena misija i Kestutis Kasparavičius: Medvjedovanje. Knjižnica je, za sudjelovanje u projektu, u vrijednosti 1200,00 kuna, osigurala dva kompleta knjiga za rad s djecom: jedan za djecu vrtićke dobi, a jedan za djecu školske dobi. Čitanje knjiga, uz rješavanje zanimljivih zadataka iz Kreativnih knjižica 1 i 2, (koje su pristigle u kompletu sa zahvalnicama) realizirat će koordinatorica projekta Anita Brozović Šolaić u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin. U projektu će sudjelovati predškolska skupina djece iz Dječjeg vrtića Bistrac s odgojiteljicama Đurđicom Salopek Blašković i Anitom Salopek te učenici iz produženog boravka OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin s učiteljicom Marijom Domitrović.

Mnogobrojne aktivnosti, u kojima planiramo sudjelovati, uz čitanje zanimljivih knjiga, su i razmjena knjižnih junaka, izrada čitateljskog vlakića, pismo iznenađenja te likovni i literarni nagradni natječaji. Djeca iz DV Bistrac dolaze nam u utorak 2. studenog 2021. u 12 i 30 sati kad započinjemo s čitanjem prve knjige iz projekta. Veselimo se zajedničkom čitateljskom druženju!

 

Skip to content