Novosti

Obilježavanje Dječjeg tjedna u Knjižnici

Skoči, pokreni se i postani Skočko Knjižić!

Ilustracije dječjih stopa nalaze se na dječjem odjelu Knjižnice i prizivaju te da se zabaviš skačući po njima. Razvit ćeš koordinaciju, motoriku, a u druženju s vršnjacima veselo skakutati. Ukoliko imaš 3, 4 ili 5 godina obavezno navrati do dječjeg odjela Knjižnice jer male stope pozivaju te na kretanje!

“Čitateljska šetnja Frankopanskim kaštelom”

  1. listopada (ponedjeljak) – šetnja do zidina Frankopanske kule i čitanje ulomka o ljubavnoj šetnji iz romana Sanje Pilić: “Jesam li se zaljubila“. Slijedi rasprava o pročitanom i povratak do Knjižnice.

“Odbojkaške radosti iza Knjižnice”

  1. listopada (utorak) – čitanje ulomka o sportskim podvizima Ive Majoli iz knjige Rosie Kugli: “Tako mala, a tako velika i igranje odbojke iza zgrade Knjižnice.

“Književni memory”

  1. listopada (srijeda) – čitanje dijelova iz biografije o Cristianu Ronaldu, razgovor o nogometu te igranje igre memory na kartonu iza zgrade Knjižnice.

“Čitateljska šetnja parkom”

  1. listopada (četvrtak) – čitanje ulomka iz knjige pod naslovom “Janica Kostelić : najveća sportska priča ikad ispričana: dnevnici Ante Kostelića – stvaranje nepobjedive skijašice” autora Dana Figenwalda. Dijelovi knjige čitat će se u parku, razgovarati o pročitanom nakon čega slijedi povratak u Knjižnicu.

“Loptanje riječima”

  1. listopada (petak) – “Priča o pobjedi” autorice Rosi Kugli govori o poznatim hrvatskim sportašima, njihovim uspjesima i pobjedama, ali i porazima, a posebno o proslavljenom plivaču Gordanu Kožulju. Priča će biti pročitana prije same igre graničara iza zgrade Knjižnice.

“Knjižni zaušnjaci” –  dječja kreativna radionica

  1. listopada, 17 i 30 sati, mala dvorana Knjižnice

Aktivnosti su predviđene za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole.

Ukoliko vrijeme bude kišovito, aktivnosti će se odvijati u maloj dvorani Knjižnice isto tako svakog dana od 12 i 30 do 13 i 30 sati.

Skip to content