Novosti

Međunarodni dan dječje knjige

Svake godine 2. travnja, na obljetnicu rođenja Hansa Christiana Andersena, autora nekih od najpoznatijih svjetskih bajki, obilježava se Međunarodni dan dječje knjige. Tim povodom u petak, 1. travnja u Knjižnici je organiziran čitateljski susret pod nazivom “Grašak, krevet i kraljevna” u okviru koje je pročitana poznata Andersenova bajka “Kraljevna na zrnu graška” za učenike 1. a i 1. b razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ogulin, a nakon toga proveden stvaralački zadatak.

Susret je organiziran u sklopu kampanje „Čitaj mi!“ u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež, UNICEF-a, Hrvatskog pedijatrijskog društva, Hrvatskog čitateljskog društva, Hrvatske udruge istraživača dječje književnosti i Hrvatskog logopedskog društva. Naglasak ove kampanje je čitanje na glas djeci od njihove najranije dobi, što donosi brojne pozitivne učinke, od poboljšanja kognitivnih sposobnosti djece do boljeg uspjeha u stjecanju novih znanja i vještina. Glasno čitanje aktivnost je koja uključuje cijelu obitelj – roditelje, bake i djedove, braću i sestre, rođake, ali i sve one koji rade s djecom.

Čitajte djeci na glas i uživajte u zajedničkim trenutcima s Vašim djetetom! Za sve one koji nisu bili u mogućnosti čuti ovu bajku uživo, mogu poslušati istoimenu “video-bajku” koju je za vaše najmlađe priredila knjižničarka Doroteja Palijan.

Skip to content