Novosti

Proslavili 8. rođendan ČK Knjiški moljac

„I najljepša priča prođe k’o što prođe svaka sreća, al’ je uvijek sretan onaj tko se priče dugo sjeća.” Početak slavlja pisane književne riječi i osmogodišnjeg čitateljskog druženja u maloj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin započeli smo predivnom izrekom o pričama koje su nas okupile davne 2013. u studenom.

            Koliko sreće i zadovoljstva predstavlja čitanje i razgovor o pročitanom mogli biste pitati članove Čitateljskog kluba Knjiški moljac koji s radošću dolaze na redovita mjesečna druženja vrijedno čitajući odabrane knjige i argumentirano interpretirajući zanimljive citate i poglavlja iz pročitanih knjiga. Populariziranje čitanja domaće hrvatske književnosti jedan je od glavnih ciljeva Kluba za kojega vjerujemo da će doživjeti i proslaviti još mnoge rođendane. U proteklih 8 godina od nepunih 60 naslova, pročitali smo 33 knjige hrvatskih književnika. Prisustvovali smo mnogobrojnim književnim susretima u knjižnici uz čitanje knjiga gostujućih autora. Članovi Kluba redovito preporučaju knjige, koje su pročitali u slobodno vrijeme, korisnicima knjižnice. Redovite sastanke u prošloj godini, koja je onemogućila sastajanje u knjižnici zbog poštivanja epidemioloških mjera, održavali smo virtualnim putem razgovarajući o pročitanim knjigama te njegujući ljubav prema čitanju.

            „Znaš da si pročitao dobru knjigu onda kada, nakon što pročitaš posljednju stranicu, osjećaš se kao da si izgubio prijatelja,” riječi su Paula Sweeneyja. Da se ne bismo osjećali poput Paula mi razgovaramo o knjigama jer želimo da što duže traju u našim sjećanjima, stoga pridružite nam se već 14. prosinca kad razgovaramo o kriminalističkom romanu Crna vreća domaće književnice Vesne Ćuro-Tomić.

Skip to content