Novosti

“Moj brod je Hrvatska”

Sastanak članova Čitateljskog kluba “Knjiški moljac” i ovog je puta održan u Đulinu vrtu 18. kolovoza 2021. s početkom u 18 sati u okviru programa “Ljeto u Ogulinu”.  

            Razgovarali smo o knjizi Irca Paula O`Gradya “Moj brod je Hrvatska” koji živi i radi u Hrvatskoj. Iz perspektive stranca piše o životnim uvjetima, mentalitetu, navikama žitelja, prirodnim i ljudskim resursima u njegovoj novoj domovini koju je u međuvremenu istinski zavolio, a kao najveću vrijednost naše zemlje doživljava ljudski faktor, mlade koji bi trebali ostati u našoj zemlji. Autor je duboko uvjeren u mogućnost radikalne promjene života nabolje, a njegov entuzijazam, ljubav prema novoj domovini i optimizam najbolje su preporuke za čitanje ove knjige.

            Ostatak kolovoza i mjesec rujan posvetit ćemo čitanju romana “Doručak” hrvatskog suvremenog autora Dinka Mihovilovića u kojemu problematizira djetinjstvo obilježeno odrastanjem bez roditelja, emocionalnu sigurnost urednog građanskog života, željeni mir, osjećaj pripadanja i harmoniju obiteljskih odnosa.

Skip to content