Novosti

9. rođendan Čitateljskog kluba “Knjiški moljac”

U utorak 15. studenog 2022. u poslijepodnevnim satima u prostoru male dvorane Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin članovi Čitateljskog kluba “Knjiški moljac” proslavili su 9. rođendan svog djelovanja.
Uz rođendansku tortu prisjetili su se dugogodišnjih susreta, zanimljivih romana, sastanaka za vrijeme pridržavanja epidemioloških mjera održanih u Đulinu vrtu te brojnih članova koji su ostavili neizbrisiv trag.
Ljubav prema pisanoj književnoj riječi donijela je nevjerojatne životne spoznaje i bogate pojedinačne uvide u književna stvaralaštva kako domaćih tako i stranih autora.
 
Čitateljski klub “Knjiški moljac” prvi je čitateljski klub osnovan u Karlovačkoj županiji. Namijenjen je odraslim korisnicima uz populariziranje čitanja hrvatske književnosti.
Uz redovite čitateljske prijedloge i najave mjesečnih naslova, na službenim mrežnim stranicama Knjižnice, namijenjenih zajedničkoj raspravi potičemo čitanje i razgovor o pročitanom kroz izražavanje pojedinačnih dojmova.
Sastanci se održavaju jednog utorka u mjesecu s početkom u 18 sati, a do danas održano je ukupno 88 sastanaka i pročitano isto toliko knjiga.
Čitateljski klub “Knjiški moljac” broji 8 aktivnih članova koji su proteklog tjedna razgovarali o knjizi Jana Bolića i njegovoj autobiografskoj prozi ” Život koji želiš živjeti” dok će povod za raspravu u prosincu biti djelo Julijane Adamović intrigantnog naslova “Divlje guske”.
Knjige mijenjaju živote, daruju nam utočište i bijeg od svakodnevnice koja nas ponekad guši svojom jednoličnošću stoga počnite čitati i pridružite se našim mjesečnim sastancima jer kao što je rekao Neil Gaiman:”Knjiga je san koji držite u ruci”.

Ostavi komentar

Skip to content