Novosti

Predstavljanje knjige “Kud si krenula”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin u petak, 17. siječnja 2020. s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje knjige “Kud si krenula” Nastje Kulović. 
Ovo je priča o jednoj obitelji u kojoj je bolest preuzela vlast i podijelila karte. Glavne junakinje su dvije sestre u obitelji Kulović – starija Nastja i mlađa Ada. Kod Ade se već u djetinjstvu pojavljuju prvi znaci bolesti da bi ubrzo dijagnoza bila potvrđena. Multipla skleroza je taj ukleti uljez. Iako su svi u obitelji bili odgajani kako je obitelj najvažnija, nitko autoricu nije naučio kako zadržati sebe unutar obitelji. Samo su oni znali koliko je težak suživot s tom teškom i upornom bolešću.

Svi mi moramo dobiti neke pouke tijekom vremena koje nazivamo život.

Te pouke o strahu, krivnji, ljutnji, opraštanju, predavanju, vremenu, strpljivosti, ljubavi, igri, gubitku moći, autentičnosti i sreći posljednje su istine o životu; one su tajne samog života. Ovo nije knjiga o bolesti, umiranju, metodama liječenja već o životu i življenju. Ovdje nije riječ samo o fizičkom, već o mnogo dubljem iscjeljenju: vlastitog duha, vlastite duše.

Preuzeto sa: https://citajknjigu.com/kud-si-krenula-nastja-kulovic-domaci-debitantski-roman-godine-u-kojem-autorica-pronalazi-sebe/