Novosti

Održan prvi sastanak Naše male knjižnice

U četvrtak 7. studenog 2019. održan je prvi sastanak s učenicima 2. i 3. razreda produženog boravka OŠ Ivane Brlić Mažuranić Ogulin u prostoru velike dvorane Knjižnice s početkom u 13 sati.

Učenici će svakog četvrtka sa svojom učiteljicom produženog boravka, Zrinkom Samardžić dolaziti u Knjižnicu i čitati knjige iz projekta Naša mala knjižnica uz rješavanje kreativnih zadataka. Na prvom sastanku razgovarali smo o važnosti čitanja kojim se vježba koncentracija i moždane stanice. Čitajući knjige postajemo kreativniji i maštovitiji, povećavamo fond riječi koje upotrebljavamo, bolje razumijemo sebe i druge, a usput se i zabavljamo jer nas odvode na mjesta na kojima nikada nismo bili.

Čitateljsku avanturu započeli smo knjigom slovenske autorice Jane Bauer pod naslovom “Ding dong priče” u kojoj se autorica obraća čitateljima – učenicima koji čitajući postaju sudionici samih priča. Atraktivna tematika u kojoj se učenici pronalaze kroz vlastita iskustva budi dječju maštu i razvija ljubav prema knjizi. Nadamo se da će čitanjem učenici ovu školsku godinu obogatiti mnoštvom novih spoznaja.