Sonja Zubović: Goli carevi (10. studenog 2015.)

Zbirka kratkih priča Sonje Zubović opisuje dvadeset i četiri životna trenutka koja su likovima i sadržajem posve različita. U svakoj se priči, kao što su Galeb, Strah male bake, Wiehlerovo proljeće i Biti pametan, ogoljuju dvije životne istine: ljubav i radost, bez obzira radi li se o prijateljskom, ljubavnom ili odnosu među ljudima.

Direktno i bez mudrovanja Sonja Zubović nas u svakoj priči suočava s prepoznatljivom životnom situacijom te tako dolazimo do spoznaje sebe sama. Priče govore o životu čiji je temelj ljubav i pripadanje bez čega ne bismo mogli živjeti.

Vlastita propitivanja o ljubavi, vezama, brakovima, prostoru osobne slobode, suočavanje s lažima ili pitanjima izbora te načinu na koji znamo ili ne znamo voljeti jesu propitivanja o sreći bez plašta i krene, to jest propitivanja svih onih nepotrebnih stvari koji nas sputavaju i ograničavaju našu slobodu.

Suvremeni kontekst prostora i vremena i nezaobilazan humor bliski su današnjim ljudima, a autorica o svome djelu kaže:"Kratka priča mora biti moćna i zato mi je bila izazov. Čitatelji će prosuditi jesam li u tome uspjela, ali sigurna sam da će se uz ovu knjigu nasmijati, a možda će im i pomoći u osobnim situacijama."

Anita Brozović Šolaić

Voditeljica Kluba čitatelja za odrasle

Gradske knjižnice i čitaonice Ogulin


Prevoditelj

English French German Italian Russian Spanish

hkd

nsk

klikinfo

hrak

pitajte_knjiniare

najboljeknjige

moderna

booksa

harfa

hcd

MIN-KULTURE

entereurope

citajmi_banner_480_277

Pratite nas

facebooklogo