Bernardin Škunca: "Ispovijesti Franje Asiškoga"

"Ispovijesti Franje Asiškog. Roman o otkrivanju duhovnoga puta svetog Asižanina" nova je knjiga fra Bernardina Škunce, objavljena u izdanju Glasa Koncila.

Roman o svetom Franji u deset kazivanja u ja obliku predstavlja svetog Franju "iznutra", tj. odgovara na pitanje tko je taj ponizni mirotvorac iz Asiza i kako je rastao u svetosti. 

U okrilju Samostana sv. Damjana u Asizu, predosjećajući da mu se bliži smrt, Franjo Asiški dvojici subraće, bratu Leonu i bratu Augustinu, pripovijeda događaje iz svojega života. Od odrastanja u izobilju i razuzdana mladenaštva, preko susreta s Gospodinom na raspelu u crkvi sv. Damjana, obraćenja, ustanovljenja male braće pa sve do primanja Isusovih rana.

Autor kronološki prikazuje događaje iz života svetoga Franje Asiškoga, u kojima ga otkriva kao proročkog navjestitelja i duboko istinita svjedoka vjere, kao mistika, slavitelja Boga i Božjeg igrača, kao pjesnika stvorenog svijeta. U svemu tomu Franjo najteže trenutke zaodijeva u svoju životnu pohvalu Stvoritelju i Trojstvenomu Bogu, uvijek s Kristom i po Kristu.


Poput ljupkog cvijeta predivnog izgleda, ali bez mirisa

neplodne su lijepe riječi čovjeka

koji ne postupa u skladu s njima

                                                           - Dhammapada -

Anketa

Razlog dolaska u knjižnicu?!
 
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Playlist:

Registrirani korisnici!

Prevoditelj

English French German Italian Russian Spanish

hkd

nsk

klikinfo

hrak

pitajte_knjiniare

najboljeknjige

moderna

booksa

harfa

hcd

MIN-KULTURE

entereurope

citajmi_banner_480_277

Pratite nas

facebooklogo