Odjeli

Prizemlje: Informativno-posudbeni pult

Na informativno-posudbenom pultu korisnici zadužuju i razdužuju posuđenu građu, tu se korisnicima pružaju informacije o traženim naslovima, knjižničnim uslugama i raznovrsnim kulturnim događanjima u knjižnici. U okviru odjela postavljaju se tematske izložbe knjiga i druge građe, te likovne izložbe na panoima.

sl1

Čitaonica i AV građa

U čitaonici se svakodnevno može pročitati dnevni tisak: Večernji list, Jutarnji list, Novi list, 24 sata, tjednici: Lisa, Globus, časopisi: Meridijani, Ok, Unikat. Može se popiti topli napitak iz automata, a prostor je ugodan i primjeren i za druženje.

sl2


Mala dvorana i Zavičajna zbirka

U maloj dvorani se održavaju razne aktivnosti za manji broj posjetitelja: predavanja, promocije knjiga, radionice za organizirane grupe. U maloj dvorani je postavljena Zavičajna zbirka.

sl3


Informatička igraonica

sl4


Prvi kat: Odjel za djecu i mladež  s igraonicom

sl5

Odjel za djecu i mladež namijenjen je djeci od rođenja do 15 godina života, ali i svima onima koji su vezani za djecu i dječju knjigu. Knjižni fond obuhvaća slikovnice, knjige namijenjene djeci, mladima, i roditeljima. Osim obvezne lektire sadrži izabrane knjige lijepe književnosti, te znanstveno popularne knjige. Na odjelu se provode programi za razvijanje kulture čitanja te ostvarivanja potreba i prava djece na informaciju, pismenost, učenje, kulturu, zabavu i osobni razvoj. Programi se ostvaruju kroz pedagoško animatorske aktivnosti koje predstavljaju raznovrsne oblike rada s djecom.

sl6


Odjel za odrasle i studijski dio s referentnom građom

sl7


Potkrovlje: Velika dvorana

sl8


Poput ljupkog cvijeta predivnog izgleda, ali bez mirisa

neplodne su lijepe riječi čovjeka

koji ne postupa u skladu s njima

                                                           - Dhammapada -

Anketa

Razlog dolaska u knjižnicu?!
 
You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.

Playlist:

Registrirani korisnici!

Prevoditelj

English French German Italian Russian Spanish

hkd

nsk

klikinfo

hrak

pitajte_knjiniare

najboljeknjige

moderna

booksa

harfa

hcd

MIN-KULTURE

entereurope

citajmi_banner_480_277

Pratite nas

facebooklogo